Vijf restomods die hun charmes niet zijn kwijtgeraakt

Menig autoliefhebber is van mening dat er te veel verloren gaat bij het converteren van een klassieker naar een restomod. Toch hoeft dat niet, een restomod voorzien van een elektrische aandrijflijn betekent niet per definitie karakterverlies. Er zijn talloze voorbeelden van restomods met ruggengraat.

Singer 911
Het Amerikaanse bedrijf Singer uit Los Angeles is gespecialiseerd in het moderniseren van oude Porsches. Ze hebben al een aantal modellen op hun naam staan zoals de 911 Targa, DLS en de Rock Island. De auto waar het allemaal mee begon was echter simpelweg de ‘Singer 911’.

Wie interesse heeft in een Singer 911 zal eerst met een donorauto op de proppen moeten komen. Dat betekent dat zowel de kilometerstand en het VIN-nummer identiek blijven. In essentie blijft het dus dezelfde auto als voorheen.

Singer gaat nu ook op de turbo-tour

Bij het samenstellen van een Singer krijg je de keuze tussen 3 verschillende motoren. Een 300 pk-sterke, 3,8-liter is de basismotor, een 3,8-liter ‘Ed Pink‘ racemotor met 350 pk is een optie maar ook een 4.0-liter die maar liefst 400 pk levert, is verkrijgbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Peugeot autosleutel bijmaken

Een Peugeot autosleutel bijmaken doe je bij autosleutel.nl. Wanneer je een auto hebt gekocht, dan komt deze vaak met twee…

Hierom is de Porsche Cayman R een vergeten genie

De Porsche Cayman R is de voorloper van de GT4. Een pure en bijna vergeten zeldzaamheid. Compact, lichtvoetig en met…

De moderne Bulli is terug, dit is de Volkswagen ID. Buzz

Je zou kunnen zeggen dat we al sinds 2001 aan het wachten zijn op een productieversie van een Volkswagen minibus…