Hierom is de Porsche Cayman R een vergeten genie

De Porsche Cayman R is de voorloper van de GT4. Een pure en bijna vergeten zeldzaamheid. Compact, lichtvoetig en met 330 pk snel zat. Hij is zelfs beter dan menig 911.

De Porsche Cayman R is op basis van de tweede generatie Boxster en ze worden ook wel aangeduid met de modelcode 987. De coupéversie op dit platform is gebouwd tussen 2005 en 2012. Pas in 2011 kwam de Cayman R. Een lichtere, scherpere en krachtigere variant. Een zeldzame ook, want uiteindelijk zijn er slechts 1621 exemplaren gebouwd.

55 kg lichter
De Porsche Cayman R is een afgetrainde sporter door onder meer airco en radio achterwege te laten. Door aluminium deuren, carbon racekuipen, een kleinere tank en lichtgewicht 19-inch wielen te monteren woog hij 55 kg minder dan een Cayman S.

Zweetband
Aan de buitenkant heeft de Porsche Cayman R een zwarte koplampbehuizing, donkere spiegelkappen, stickers over de flanken, een splitter onder de voorbumper en een gefixeerde achterspoiler. Doelmatige extra’s, als een zweetband om het hoofd van een hardloper.

Heilig
De Porsche Cayman R heeft dezelfde 3,4-liter boxer-zes als in de S, maar door een beter uitlaatspruitstuk komt er 330 pk uit. Slechts tien pk extra en het koppel bleef gelijk met 370 Nm. Meer was mogelijk, maar mocht niet om voldoende afstand te bewaren tot de heilige 911.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Peugeot autosleutel bijmaken

Een Peugeot autosleutel bijmaken doe je bij autosleutel.nl. Wanneer je een auto hebt gekocht, dan komt deze vaak met twee…

De moderne Bulli is terug, dit is de Volkswagen ID. Buzz

Je zou kunnen zeggen dat we al sinds 2001 aan het wachten zijn op een productieversie van een Volkswagen minibus…

Vijf restomods die hun charmes niet zijn kwijtgeraakt

Menig autoliefhebber is van mening dat er te veel verloren gaat bij het converteren van een klassieker naar een restomod.…