Peugeot autosleutel bijmaken

Een Peugeot autosleutel bijmaken doe je bij autosleutel.nl.

Wanneer je een auto hebt gekocht, dan komt deze vaak met twee autosleutels. Vaak komt een auto met een sleutel die als reserve wordt gebruikt en een sleutel met een afstandsbediening die je eigenlijk altijd gebruikt.

Wanneer je een autosleutel kwijtraakt dan is het verstandig om direct een nieuwe autosleutel bij te maken. Op deze manier heb je er altijd twee. Wanneer je de autosleutel kwijt bent die de afstandsbediening heeft ingebouwd dan is het ook mogelijk om deze bij te maken.

Wat kost het bijmaken van een autosleutel?

Auto’s zijn tegenwoordig voorzien van een startonderbreker en een autosleutel daarentegen is voorzien van een chip. Deze chip maakt het mogelijk om gelijk contact te maken met de boardcomputer wanneer je het knopje op je autosleutel hebt ingedrukt.

Wanneer je de transpondersleutel wilt laten maken zal een slotenbedrijf aan te pas moeten komen. Zij zullen dan gebruik maken van een code om de nieuwe sleutel te maken en te programmeren.

Als je een oudere auto bezit, meer dan 15 jaar bijvoorbeeld, dan kan het zijn dat je autosleutel helemaal geen chip bevat. Dit is voor een sleutelmaker geen probleem, zij kunnen hier direct een nieuwe sleutel voor bijmaken.

Zonder transponderchip, dus voor oudere auto’s, kost een autosleutel tussen de 10 en 30 euro. Moet er wel een transponderchip gemaakt en geprogrammeerd worden dan kunnen de kosten oplopen tussen de 50 en 100 euro.

In principe kan een slotenmaker sleutels bijmaken van alle merken auto’s. Onderling kan het wel verschillen per prijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Hierom is de Porsche Cayman R een vergeten genie

De Porsche Cayman R is de voorloper van de GT4. Een pure en bijna vergeten zeldzaamheid. Compact, lichtvoetig en met…

De moderne Bulli is terug, dit is de Volkswagen ID. Buzz

Je zou kunnen zeggen dat we al sinds 2001 aan het wachten zijn op een productieversie van een Volkswagen minibus…

Vijf restomods die hun charmes niet zijn kwijtgeraakt

Menig autoliefhebber is van mening dat er te veel verloren gaat bij het converteren van een klassieker naar een restomod.…